Airwell Airco Prijs - Installatie - Offerte

Published Dec 19, 21
6 min read

Toshiba Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Rcotec - Offerte Airco - Installatie - Onderhoud Sinds 1991 HVAC Specialist van BeNeLux & Frankrijk

R-Cotec

Slekkenstraat 4, 9120 Beveren
03 230 46 24
hvac installateurs Sint Niklaas

Een airco zuigt (warme) lucht aan en leidt die door een ruimte waar vloeistof wordt verdampt. De warmte uit de lucht wordt tijdens het verdampen meegenomen, waardoor en vervolgens koele lucht uit de airco komt. Een airco onttrekt ook vocht aan de lucht, zodat hij de lucht niet alleen gekoelt, maar ook droogt.

Samsung Airco Prijs - Installatie - OfferteSamsung Airco Prijs - Installatie - Offerte


Die zit dus in de airco en zorgt ervoor dat de lucht langs een koelelement in de airconditioning geblazen wordt. En dat allemaal zorgt voor die heerlijke verkoeling in huis. Vaste airco De vaste split-unit airconditioning komt het meest voor. Die zie je overal: in kantoorgebouwen, ziekenhuizen en supermarkten. Maar ook voor woningen worden deze ze steeds populairder.

Airwell Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Zeker niet als hete lang achterelkaar warm is. Want er komt altijd een moment dat er geen koel plekje in je huis meer te vinden is. Een vast aircosysteem koelt en onttrekt ook vocht aan de ruimte. En dat laatste zorgt voor die onaangename klamme hitte. Met een vaste airco kun je dus een gelijkmatiger binnenklimaat creëren.

Je kunt dan kiezen voor een strategisch geplaatst systeem of voor een multisplitsysteem. - split-unit airconditioning - multisplit airconditioning Split-unit of multisplit airco Bij een splitsysteem bestaat de airconditioner uit een binnen- en buitengedeelte die door middel van leidingen met elkaar verbonden zijn. Het buitengedeelte blaast de van binnen onttrokken warmte naar buiten en het binnengedeelte blaast de gekoelde lucht naar de binnenruimte.

Mitsubishi Electric Airco Prijs - Installatie - Offerte

Panasonic Airco Prijs - Installatie - OfferteSamsung Airco Prijs - Installatie - Offerte


Dit systeem koelt dus één ruimte. Bij een multisplitsysteem zijn er meerdere unit's binnen, op één buitengedeelte aangesloten en worden meerdere ruimtes - of zelfs de hele woning - gekoeld. Het ook mogelijk om te schakelen tussen de units: bijvoorbeeld overdag een koele woonruimte en 's nachts een koele slaapkamer.

Mobiele airco Een mobiele airconditioner is verplaatsbaar, als weegt zo'n apparaat best veel. Sommige modellen hebben wieltjes, wat het verplaatsen wat gemakkelijker maakt. Het kenmerk van een mobiele airco (in de monoblock-uitvoering) is dat de compressor in het apparaat zit. Samsung airconditioning. Dat betekent dat het meest geluidgevende deel van de airco ook ín de arico zit.

Samsung Airco Prijs - Installatie - Offerte

Dat is gelijk het belangrijkste voordeel van dit systeem. Heb je het apparaat nodig, dan plaats je het in de ruimte waar je verkoeling (of warmte) wilt. Zorgt ervoor dat de afvoerslang lucht naar buiten kan en je bent klaar. Een nadeel van een mobiele airco is het lawaai. In tegenstelling tot split-units, bevindt de koelmotor van een mobiele airco zich in de unit zelf, waardoor deze meer geluid maakt.

Hij wordt namelijk gekoeld door leidingwater. Bij luchtgekoelde systemen zijn alle functies van de unit verwerkt in de airconditioner zelf. Bij het aan- en afvoeren van lucht wordt gebruikt gemaakt van eenzelfde buis. Het feit dat er geen buitenunit geplaatst hoeft te worden, heeft voordelen: er hoeven er bij dit type airco geen leidingen worden aangelegd en er is geen condenswater afvoer nodig.

Daikin Airco Prijs - Installatie - Offerte

Mobiele split-unit airco Mobiele airco’s heb je ook als splitsysteem, al zie je die minder vaak. Een mobiele split-unit airco is minder handzaam dan een monoblock airco, maar werkt wel beter. Dat komt doordat het meer op een vast systeem lijkt: het heeft een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit van een mobiel splitsysteem moet het zware werk doen.

De leiding is niet zo dik als bij een monoblocksysteem. Je hoeft dus geen ramen of deuren open te zetten. Het systeem werkt het best als de leidingdoor een klein gaatje in het raam of de muur kan worden aangelegd, maar die mogelijkheid is er natuurlijk niet altijd. Een kattenluikje is dan soms een handige oplossing.

Daikin Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Samsung Airco Prijs - Installatie - OfferteAirwell Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte


Bedenk altijd goed wat je nodig hebt voordat je een airco aanschaft. Bron: .

Wat is een monoblock airconditioning? Een monoblock is een airconditioning, waarbij alle functionele componenten van een ‘normale’ airco in één apparaat zijn gebundeld. U heeft dus met een monoblock geen gedoe van een buitenunit. Dit betekent dat u geen lelijk apparaat op uw dak heeft staan, u buiten geen last heeft van geluid, en heel belangrijk; u heeft geen STEK-installateur nodig want u kunt de installatie zelf doen.

Panasonic Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Meer lezen? Monoblock of mobiele airco, Een speciale categorie binnen de airco-branche is de mobiele airco. In feite is de mobiele airco een monoblock, maar er zijn toch wat kleine verschillen die we graag hieronder kort toelichten. De mobiele airco is heel praktisch: in de winter is het apparaat op te bergen, er is geen installatie nodig, hij is verplaatsbaar en het is een monoblock (dus geen apparaat aan de buitenzijde van uw woning).U dient namelijk met een buis via het raam of door de brievenbus de lucht af te voeren. De monoblock mag dan minder flexibel zijn, maar u hoeft geen afvoer te reguleren zoals bij de mobiele airco. Meer lezen? Bekijk hier een van onze mobiele airco’s. Wat betekent 10, 12 of 14 HP? HP is een korte benaming voor ‘heat pump’ oftewel warmtepomp.

Sinclair Airco Prijs - Installatie - Offerte

Het verschil in 10, 12 of 14 HP zit in de kracht waarmee de de warmtepomp werkt. Een monoblock 14 HP heeft meer vermogen dan één van 10 HP.Met of zonder inverter? Monoblocks en overigens ook gewone airconditioners zijn extra zuinig wanneer zij beschikken over een inverter. De inverter zorgt voor een stabiele en constante temperatuur op basis van een flexibel vermogen.

De UNICO Pro is uitgerust met een inverter. De monoblock kan koelen, verwarmen en reguleert tevens de luchtvochtigheid. 2. UNICO Tower De Unico Tower is uitermate geschikt wanneer u een beperkte, smalle ruimte aan de muur beschikbaar heeft voor de plaatsing van een installatie. De Tower is namelijk een extra slanke uitvoering.

Panasonic Airco Prijs - Installatie - Offerte

De UNICO is door zijn omvang iets minder krachtig en is daarom zeer geschikt voor ruimtes die goed geïsoleerd zijn en deswege een geringe koelte of warmtevraag hebben. Deze installatie is geschikt voor een goed geïsoleerde ruimte tot 90 m3. De monoblock kan koelen, verwarmen en reguleert tevens de luchtvochtigheid.

4. UNICO Easy Met de UNICO Easy heeft u het minste werk. De Unico Easy staat namelijk op pootjes en hoeft dus niet bevestigd te worden aan de gevel. U heeft overigens wel de mogelijkheid om hem tegen de wand te zetten met een kleine beugel. Let op! De Unico Easy is geen mobiele airco en moet nog steeds dicht bij de gevel staan, om de afvoer van koude of warme lucht te garanderen.

Sinclair Airco Prijs - Installatie - Offerte

Panasonic Airco Prijs - Installatie - OffertePanasonic Airco Prijs - Installatie - Offerte


Bij een minder goed geïsoleerde ruimte moet u denken aan een capaciteit tot 50m3. De UNICO Tower is uitgerust met een inverter. De monoblock kan koelen, verwarmen en reguleert tevens de luchtvochtigheid. Bestuurbaar met app. 5. UNICO Smart Ook de UNICO Smart is zeer geschikt voor grotere ruimtes, dankzij zijn grote koelcapaciteit.

Deze installatie is geschikt voor een goed geïsoleerde ruimte tot 100 m3. Bij een minder goed geïsoleerde ruimte moet u denken aan een capaciteit tot 60m3. De UNICO Tower is uitgerust met een inverter. De monoblock kan koelen, verwarmen en reguleert tevens de luchtvochtigheid. Bestuurbaar met app..

Navigation

Home

Latest Posts

Airconditioning - Hvac - Aero-Airco.be

Published Aug 09, 22
7 min read

Warmtepomp Oplossingen - Aero-Airco.be

Published Aug 05, 22
7 min read